כללים לגלישה בטוחה ברשת האינטרנט עם אנטי וירוס וחבילת אבטחה מלאה שדואגת להגנה שלכם מבית Eset | חסימת אתרים וקישורים זדוניים, אתרי דיוג (פישינג), תוכן פסול, נוזקות, ברשתות חברתיות וברכישות אונליין

כולנו גולשים ברשת על בסיס קבוע, לצורכי עבודה, קבלת מידע חשוב, ביצוע פעולות בנקאיות ובעצם, מה לא?!
אתרי קניות רבים כגון Aliexpress, Ebay ורבים אחרים וגם ימי מכירות כגון Black Friday ו- Syber Monday הם "סיבה" מצוינת לרכוש, והרבה. לכל הטוב הזה לצערנו יש גם צדדים פחות טובים שעלולים לגרום נזק משמעותי הרבה מעבר ל"נזק" שכבר נגרם מהרכישה עצמה.
חגי השופינג הם הזדמנות מצוינת לעבריינים לנצל את הקונים הלהוטים. אבל אל דאגה יש מה לעשות כדי להימנע מכך:
אתרים מאבטחים - ודאו שהאתר שאתם רוכשים בו מאובטח – בדקו האם כתובת האתר מתחילה ב "https" שכן מרבית אתרי הקניות מצפינים את תעבורת התקשורת. אתרים מאובטחים יסומנו במנעול נעול מצד שמאל של הכתובת (ימין אם הדפדפן בעברית). הבחינו שסימון המנעול מופיע בשורת כתובת ה-URL ולא באתר עצמו- זה יכול להעיד על אתר פיקטיבי. באתר לא מאובטח תוכלו לראות סימן קריאה מוקף בעיגול לצד כתבות ה-URL.

מקפידים על מערכת הפעלה מעודכנת וחוסמים פרצות אבטחה! ודאו שמערכת ההפעלה שלכם מעודכנת וכוללת את תיקוני האבטחה האחרונים. כך תוכלו לוודא שאם ישנן פרצות אבטחה שהתגלו לאחרונה נסגרו במחשבים שלכם.
תשלום מקוון באמצעות כרטיס אשראי או PayPal - מה עדיף? שלמו בכרטיס אשראי או ב-PayPal - חברות כרטיסי האשראי מאפשרות לרוכשים הגנה אם משהו השתבש במהלך הקנייה. העברות בנקאיות לרוב לא מוחזרות, היו חשדנים אם אתר האינטרנט מבקש מכם לבצע העברה בנקאית במקום לשלם בכרטיס אשראי.
חשוב ביותר: עדכונים והתראות מחברת האשראי - הגדירו התראות באמצעות חברת האשראי שלכם - הם ישלחו לכם SMS או דוא"ל על כל רכישה שמתבצעת בכרטיס האשראי. הגדירו את ההתראות החל מסכום נמוך עבור כל רכישה. כמו כן, הגדירו התראות עבור סך רכישות מעל סכום מסוים כדי להגן על רכישות מרובות של סכומים נמוכים. ניתן גם להגדיר התראות רק על רכישות מחו"ל.

אבטחו את המחשב מפני וירוסים, נוזקות ותוכנות כופר

ודאו שתוכנת אנטי-וירוס אמינה פועלת במחשב שלך ושהדפדפן שלך כולל פלאגין לחסימת מודעות.​

שימוש בסיסמאות בטוחות ככל שניתן

כל הסיסמאות שאתם משתמשים בהן צריכות להיות מורכבות, כאלו שקשה לנחש או אפילו טוב יותר, קשה לנחש, אבל קל לזכור. חשוב גם שלא "למחזר" סיסמאות עבור מספר אתרים ושירותים.

המנעו מהקשה על קישורים חשודים

אל תלחצו על קישורים לא מוכרים לאתרים שמפרסמים מבצעים, קופונים וכדומה. קישורים שכאלו עשויים להגיע אליכם במייל, ברשתות החברתיות (סיכון משמעותי), בהודעות SMS, באמצעות וואטסאפ (בקבוצות או בפנייה ישירה) ואפילו במודעות בגוגל.

חשוב ביותר: אימות דו-שלבי באתרים חשובים

השתמשו באימות דו-שלבי, אם הוא מוצע באתר בו אתם רוכשים.

רכישה אונליין בסמארטפון (עדיף להמנע)

הורידו אפליקציות רק מחנויות אפליקציות רשמיות כמו Google Play או Apple App Store.
חשוב ביותר: ודאו שמערכת ההפעלה שלכם מעודכנת וכוללת את תיקוני האבטחה האחרונים. כך תוכלו לוודא שאם ישנן פרצות אבטחה שהתגלו לאחרונה נסגרו במחשבים שלכם. עדכוני מערכת הפעלה פותרים / מונעים לא מעט מנסיונות תקיפת סייבר המתמקדים בפירצות שהתגלו להאקרים!
שימוש בכרטיס אשראי או PayPal
שלמו בכרטיס אשראי או ב-PayPal - חברות כרטיסי האשראי מאפשרות לרוכשים הגנה אם משהו השתבש במהלך הקנייה. העברות בנקאיות לרוב לא מוחזרות, היו חשדנים אם אתר האינטרנט מבקש מכם לבצע העברה בנקאית במקום לשלם בכרטיס אשראי.
עדכונים והתראות מחברת האשראי
הגדירו התראות באמצעות חברת האשראי שלכם - הם ישלחו לכם SMS או דוא"ל על כל רכישה שמתבצעת בכרטיס האשראי. הגדירו את ההתראות החל מסכום נמוך עבור כל רכישה. כמו כן, הגדירו התראות עבור סך רכישות מעל סכום מסוים כדי להגן על רכישות מרובות של סכומים נמוכים. ניתן גם להגדיר התראות רק על רכישות מחו"ל.
היזהרו מאפליקציות המבקשות הרשאות חשודות, כגון גישה לאנשי קשר, הודעות טקסט, הרשאות ניהול, סיסמאות או פרטי כרטיס אשראי, במיוחד אם אין קשר בין התפקוד של התוכנה ובין המידע או המשאבים אליהם היא מנסה להגיע (לשאוב מכם). לא פעם המידע יעבור לצד שלישי שאינכם בהכרח מכירים...
בדקו את הפרטים של האפליקציה לפני ההורדה. שימו לב למפתחים ולאיות של שמות המותג והתקינו על המכשיר שלכם תוכנת אבטחה אמינה, היא תתריע לכם על אפליקציות ואתרים נגועים.
אל תשכחו לסמוך על ההיגיון שלכם
בדיוק כמו בכל תקופה אחרת של השנה, עסקאות שנראות לכם משתלמות מידי, כנראה שהן לא באמת כאלה או כמו שאנחנו תמיד אומרים "אם זה נראה טוב-מכדי-להיות-נכון זה כנראה באמת טוב-מדיי-מכדי-להיות-נכון".
שמרו על מידע האישי והפיננסי שלכם. לעולם אל תספק שום פרט עד שתעשו את שיעורי הבית שנתנו לכם כאן. אם תיישמו את הטיפים הבאים , אתם בהחלט יכולים לצמצם משמעותית את סיכוני האבטחה בעונת החגים הקרובה.
כמעט בכל שבוע מתגלה ניצול אבטחה גדול המכוון לתצורות Wifi ביתיות. עניין זה מטריד במיוחד מכיוון שחברות רבות עברו לעבוד על בסיס עובדים מהבית. אז מה אתם יכולים לעשות על מנת לשמור על בטיחות הרשת הביתית שלכם? קבלו 6 כללים חשובים:
סיסמאות וניהול סיסמאות דבר ראשון, סיסמאות! עליכם להיות מתחשב במיוחד בבחירת הסיסמאות שלכם!!! כל סיסמה צריכה להיות ייחודית לאזור הכניסה. לעולם אל תשתמש בסיסמה יותר מפעם אחת ואל תשתמש בסיסמה לאתרי עבודה חשובים בכניסות אחרות, כגון דוא"ל ומדיה חברתית.
עליכם להיות מתחשב במיוחד בבחירת הסיסמאות שלכם!!! כל סיסמה צריכה להיות ייחודית לאזור הכניסה. לעולם אל תשתמש בסיסמה יותר מפעם אחת ואל תשתמש בסיסמה לאתרי עבודה חשובים בכניסות אחרות, כגון דוא"ל ומדיה חברתית.
בדרך זו היא תבטיחו שאם תתגלה הסיסמה שלכם רק אזור אחד יושפע. זכירת כל הסיסמאות נראה בלתי אפשרית, ולכן שווה להשתמש במנהל סיסמאות כמו Team Pass, על מנת לאחסן ולארגן בבטחה את כל הסיסמאות שלכם.
עדכון קושחה בזמן העבודה מהבית, יהיה עליכם להיות בטוחים כי במכשירים ובמחשבים שלכם ברשת קיימים כל התיקונים ועדכוני האבטחה האחרונים. עדכון הקושחה בנתב שלכם יכול להישמע מרתיע, אבל זה די פשוט. כל שעליכם לעשות הוא להתחבר לממשק הניהול בנתב שלכם, בדרך כלל אתם עושה זאת על ידי הקלדת כתובת ה- IP של הנתב בדפדפן האינטרנט שלכם. (כיצד למצוא את שער ברירת המחדל שלכם) לאחר הכניסה, נווט לחלק הקושחה וחפש עדכון. אם אחד זמין, התקינו אותו. זה אמור לעזור לתקן כל פגיעות.
מפתח אבטחת רשת מפתח אבטחת רשת, או מפתח Wifi, הוא שם אחר לסיסמת רשת ה- WiFi שלכם. זה גם מה שמאפשר לכם ולאורחים שלכם להיכנס לרשת האלחוטית שלכם. מפתחות אבטחה ברשת הם גם המשמשים ליצירת חיבורים מאובטחים בין המשתמש המבקש גישה לבין הרשת או ההתקן האלחוטי. כך תגנו על הרשת ועל המכשירים המשויכים לה מפני גישה לא רצויה. תרצה לבחור סיסמת WiFi חזקה על מנת לשמור על בטיחות הרשת שלכם. אם הנתב שלכם הגיע עם סיסמה שהועמסה מראש, מומלץ לעדכן אותה למשהו מאובטח יותר. VPN (רשת פרטית וירטואלית)
חברות רבות עוסקות בנתונים חסויים ועליכם להיות זהירים במיוחד בתצורת הרשת הביתית שלכם כאשר אתם מתמודד עם מידע מסוג זה. כדי לשמור על אבטחה יתרה של הנתונים והגלישה באינטרנט, כדאי לשקול VPN, או רשת פרטית וירטואליתVPN פועל על ידי ניתוב חיבור האינטרנט של המכשיר שלכם דרך השרת הפרטי של VPN שבחרת, במקום שרת ספק שירותי האינטרנט שלכם (ISP). ישנן חברות רבות המציעות שירותי VPN בחינם, או בסכום דולר קטן.
השביתו את שידור שם הרשת זה חכם להשבית את השידור של שם רשת ה- Wifi שלכם (הידוע גם בשם SSID - Service Set Identifier), כך שרק אנשים שנתת להם את ה- SSID שלכם יוכלו לגשת לרשת. אם הרשת שלכם לא מופיעה ב - WiFi, זה יקשה על מישהו להיכנס אליה ללא אישור.
אפשרו הצפנת רשת ההצפנה ברשת האלחוטית שלכם פירושה שאות ה- WiFi יוקפץ כך שמחשבים והתקנים לא מורשים לא יוכלו להבין את הנתונים המועברים ברשת ה- WiFi שלכם.
על מנת לאפשר הצפנה ברשת ה- WiFi שלכם, פתח את הגדרות האבטחה האלחוטיות בדף התצורה של הנתב שלכם. בדרך כלל זה יאפשר לך לבחור באיזו שיטת אבטחה ברצונך לבחור; אם יש לך מכשירים ישנים יותר, בחר WEP, אחרת השתמשו ב- WPA2 -אם אתם ממלא אחר ההמלצות שלעיל, יש להגן על הרשת הביתית ועל הנתונים שלכם. אילו צעדי אבטחה נוספים נקטת מאז שעברת לסביבת עבודה מרוחקת? השאירו את הערותיכם למטה. כמו תמיד, שתף את הפוסט הזה עם החברים והמשפחה כדי לעזור גם לשמור על בטיחותם.
About us

צח מחשבים ותקשורת – ספק שירותי מחשוב ותקשורת ללקוחות עסקיים ופרטיים, שירותי ענן לעסקים, רישוי תוכנות לעסקים ומוסדות חינוך ופתרונות ייעודיים וייחודיים.

Contact Us

שאלות? בשעות היום פשוט התקשרו אלינו ותקבלו את כל המידע שתרצו | לעמוד יצירת קשר –  הקישו כאן ונחזור אליכם בהקדם עם תשובה

 

Tel

משרד:   03-9679677    |   נייד:   050-2555500

למידע נוסף אודותינו – הקישו כאן

 

דילוג לתוכן