אנטי פישינג - נגד גניבת סיסמאות
אנטי ספאם חסימת דואר זבל ​
שילוב יכולות AI וניתוח התנהגות מזיקים
ניהול סיסמאות לאתרים (בגרסת פרימיום)
סינון אתרים ומנגנון פיקוח הורים
אפשרות סריקת הרשת וגילוי מכשירים מחוברים
הגנת דואר אלקטרוני זדוני
הגנה מפני תכנים וקישורים זדוניים

אנטי-וירוס מומלץ למחשב | Eset NOD32 / Eset Home Security חבילת הגנה מקיפה למחשב אישי פרטי ועסקי מבית Eset

עובדים מהבית? גולשים במשרד? מודעים לאיומים ברשת? שמרו על המידע עם חבילת האבטחה המושלמת למחשב Eset Internet Home Security

קרדיט: בר נרקיס, מחלקת השירות והתמיכה ב-Eset ישראל וצח סחר, משווק מורשה Eset
בעקבות המלחמה בנגיף הקורונה, מסגרות העבודה של רובנו התערערו, מקומות בילוי ופנאי נסגרו ולצד זה רובנו צריכים כעת לעבוד מהבית על מנת להישאר בטוחים ככל האפשר. המציאות החדשה שנכפתה עלינו, תשנה לא היכר את צורת העבודה שלנו גם בהמשך, גם הרבה לאחר סיום המשבר הנוכחי.
בנוסף, ללא הכנה מוקדמת היה עלינו לבלות לא מעט שעות מולה המחשב בבית או גרוע מכך, לחלוק את המחשב שלנו עם משתמשים נוספים שרובם אינם מודעים לחשיבות ההקפדה על כללי גלישה בטוחה ברשת. יתרה מכך, באין ברירה אחרת, בסגרת האילוצים, אנו נוטים לבצע לא מעט פעולות בנקאיות, התכתבויות והעברת מידע עסקי ואישי רגיש באתרים ונמענים חיצוניים שבימים כתיקונם, לא היה עולה כל צורך או דחיפות לבצעם מהמחשב המשותף בבית.
לאור האמור, אספנו עבורכם את עשרת הדיברות לעבודה מהבית, הדברים שחשוב שתעשו גם על מנת לשמור על שגרת עבודה נוחה ופרודוקטיבית וגם כדי לשמור על אבטחת המידע האישי והארגוני מהבית.
1. איך תפתחו את היום
דבר ראשון חשוב לקום מהמיטה, להחליף בגדים, לאכול ארוחת בוקר וליצור סביבת עבודה כזו שתהיה שקטה ונוחה ככל שניתן שתהיה כמה שיותר דומה לזו שאתם רגילים אליה. רצוי למצוא פינת ישיבה על כיסא מול שולחן לזמן עבודה ממושך, אין מה לעשות, על הספה קשה יותר לעבוד וחשוב שנוכל לשמור על ריכוז לאורך זמן.
2. תחילת העבודה
אם אתם חלק מצוות, חשוב וכדאי לעשות ישיבת צוות באמצעות שיחת ועידה, או שיחת וידאו בפלטפורמה שנוחה לכם. פגישה וירטואלית עם הצוות להכוונת העבודה וניהול משימות שעל הפרק תסייע לשמור על שגרת עבודה רציפה. בנוסף מומלץ לתעד כל דבר שעושים ולעדכן בממשק עבודה משותף על מנת להבטיח המשך רצף עבודה תקין.
3. מודעות מודעות מודעות
יש להקפיד ולהיות זהירים בכניסה לאתרים זדוניים בדגש על אתרי הונאות בעקבות הקורונה. שימו לב להנחיות המצורפות במצגת מודעות עובדים בנוגע לעבודה מהבית ולגלישה ברשת. היו ערניים לגבי ניסיונות דיוג (פישינג על כל סוגיו) המתקבלים בערוצי התקשורת השונים (פרטי וארגוני). אין ללחוץ על קישורים חשודים והקפידו לגלוש רק באתרים עם פרוטוקול לחיבור אינטרנט מאובטח (HTTPS). אל תזינו סיסמאות ויוזרים עבור אתרים לא מאובטחים.
4. הפרידו בין משתמשים למטרות עבודה לבין מטרות פרטיות
במידה ויש צורך לחלוק מחשב/ים בי מספר משתמשים בבית ויתר בני המשפחה משתמשים חשוב ליצור יוזר חדש לשימוש לעבודה עם סיסמה מתאימה. כך גם תפרידו בקלות בין תכנים, מסמכים וכיו"ב ותהיו לפחות חשופים לפגיעה במידע (בים אם בטעות ובין אם ע"י צד ג'). באופתה הנשימה, נוסיף כי יש לנהל הרשאות למשתמשים שאינם מנהלי המערכת (חשבון משתמש אינו מורשה לבצע שינויים רבים במערכת).
5. חיבור מאובטח לרשת הביתית
הימנעו מלהתחבר לרשת Wi-Fi מזדמנת (של השכנים לדוגמה), או כאשר במסעדה או אישור ציבורי באמצעות הלפטופ. הכוונה לאזורים עם FREE WIFI ללא הגנת סיסמה. יש להיכנס לרשת אינטרנט מאובטחת רק במקום בו אנחנו מכירים את מהימנות הרשת כמו הבית או אפילו באמצעות הפיכת הסמארטפון שלכם לראוטר (ממילא חבילת הגלישה מאפשרת זאת ללא כל קושי או עלות).
6. שינוי הגדרות הנתב הביתי
סיסמת המנהל להגדרות הנתב: לרוב הנתב הביתי הפשוט בעל אבטחה לקויה וקל לפרוץ אותו, לכן חשוב לבצע מספר צעדים פשוטים כדי לאבטחו. במידה ויש Wi-Fi בבית יש להקפיד לשנות את סיסמת הגישה מהגדרות היצרן לסיסמה מורכבת, שילוב אותיות גדולות וקטנות עם מספרים (ולא מספר הטלפון שלנו).
7. הגנת מכשירים באמצעות סיסמה חזקה
יש לוודא שאמצעי המחשוב בבית - מחשב נייח/נייד/טאבלט/סמארטפון ובעיקר המכשירים ברשות עובדים, הארגוניים והאישיים - נעולים בסיסמה ,PIN לפי ההנחיות בסעיף 5 למכשירים הרלוונטיים. יש להקפיד להשתמש בסיסמאות שונות עבור שירותים שונים בדגש על חשבונות פרטיים וחשבונות של העבודה. אנו ממליצים לעבוד עם כלי לשמירת הסיסמאות KeePass.
8. שימוש באנטי וירוס
יש לוודא כי לכל המכשירים קיים אנטי וירוס מעודכן לצורכי עבודה. למחשב הגנה באמצעות מוצר ESET Internet Security, עבור מכשירי המובייל מיצרן האנדרואיד עם מוצר של ESET Mobile Security. כל אחד קיבל רישיון בכניסתו לחברה עבור חמישה מכשירים.
9. עדכוני אבטחה למערכות
יש לעדכן את כל התוכנות והחומרה בהם אתם משתמשים עם עדכוני האבטחה האחרונים. כגון: מערכת הפעלה של המחשב, דפדפן (המלצה לשימוש בדפדפן מאובטח) אפליקציות ותוכנות נוספות המשמשות אתכם לצורכי עבודה.
10. שימוש ב-VPN בצורה מאובטחת
במקרים של שימוש ב-VPN יש להקפיד על כניסה ל-VPN רק לצורך שימוש בתיקיות ויציאה מייד לאחר השימוש. בסיום יום עבודה (כאמור, רצפוי עוד לפני כן), יש להתנתק מה-VPN.
לסיום, אנו מקווים שתדעו להפיק את המיטב מהעבודה בבית, להיות פרודוקטיביים יותר לעסק ולשלב אופן נכון בין העבודה ומטלות הבית, להנות מהרגעים הקטנים בבית, ללא עמידה מייגעת בפקקים, אובדן זמן רב ויקר מרגע היציאה מהבית בבוקר ועד לחזרה בערב.

עובדים מהבית? שישה צעדים קלים להתחיל עם גישה מרחוק עכשיו, כשכל העולם מתרגל “ריחוק חברתי” , העבודה מהבית הפכה מותרות לצורך.

חברות ברחבי העולם לקחו את הקפיצה בכדי להעצים את כוח העבודה שלהם לעבוד מהבית בכדי לסייע בהפחתת התפשטות מגיפת הקורונה.

עכשיו, כשהצוות שלך עובד מהבית, זה יכול להיות מבלבל למדי לתת לו גישה למסמכים ורשתות חשובים שנמצאים במשרד. פוסט זה אמור לשפוך מעט אור על האופן בו ניתן לעשות זאת כי בואו נהיה כנים, גישה מרחוק למכשיר (או רשת) יכולה להיות קשה. ראשית הדברים הראשונים, DNS דינמי הוא ה”דבר “הפותר את הבעיות סביב גישה מרחוק, אך לעתים קרובות הוא נתפס כתהליך מסובך שמישהו יכול בקלות להתבלבל איתו. גישה מרחוק שכיחה מאוד בימינו.

אנשים משתמשים בה כדי להתחבר לרשת הביתית שלהם בזמן שהייה, להרחיק לרשת משרדית או למחשב, לצפות במצלמת IP בזמן שהם בחופשה כדי לוודא שביתם בטוח, או אפילו לפקח על קרוב משפחה מבוגר שרוצה ליהנות עדיין חופש לחיות לבד. המכשירים הנפוצים ביותר שאנשים ניגשים אליהם מרחוק הם מחשבים, מצלמות רשת, רשתות, NAS (Storage Attached Network), DVR, ספריות מוסיקה, תרמוסטטים או כל מכשיר שיש לו יכולות גישה מרחוק. בצע את שלושת הצעדים הקלים האלה כדי לגשת למכשיר שלך מחוץ לרשת שלך.

1. ראשית, צור את שם מארח ה- DNS הדינמי שלך ללא IP. אתה יכול אפילו לרשום /להעביר דומיין ולהשתמש ב- DNS מנוהל כדי ליצור שם מארח בדומיין המותאם אישית שלך. (כלומר, home.yourname.com ו- officecamyourbusiness.com) אם אתה עסק שמנסה להגדיר גישה עבור משתמשים רבים ברחבי החברה שלך, תרצה לבחור DNS משופר דינמי. זה ייתן לך את היכולת ליצור 25 שמות מארח ומעלה. אתה יכוללעשות זאת על ידי יצירת חשבון חדש ללא IP. אם כבר יש לך חשבון ללא IP, היכנס ועבור לכרטיסייה DNS דינמי בצד שמאל. לחץ על “צור שם מארח”. הקלד את שם המארח הרצוי ובחר דומיין. השאר את כל ההגדרות כפי שהוא ולחץ על “צור שם מארח” כדי לשמור.

2. אם יש לך כתובת IP דינמית, (כתובת IP דינמית היא כזו שאינה נשארת זהה. זה יכול להשתנות מדי שעה, מדי יום, או פעם בשנה פעמיים. אם אתה לא בטוח, כנראה שיש לך. אינדיקטור טוב נוסף לכך שיש לך IP דינמי הוא שאם אינך משלם לספק שירותי האינטרנט שלך עבור IP סטטי, ה- IP שלך דינמי) תצטרך להריץ את לקוח העדכונים הדינמי שלנו (DUC) במחשב שלך כדי לשמור על שם המארח שלך מעודכן. כתובת ה- IP הנוכחית שלך. אתה יכול גם לבדוק אם הנתב או ההתקן שלך כוללים IP ללא ספק DDNS משולב. זה יקל עליכם את העניינים. אם הנתב או המכשיר שלך תומכים בנו, לא תצטרך את ה- DUC שלנו ואתה יכול פשוט להזין את שם המארח שלך ללא IP שלך למכשיר שלך והוא יעדכן את שם המארח שלך עם כתובת ה- IP הנכונה כאשר הוא ישתנה.

3. הגדר את המכשיר או השירות ברשת המקומית שאליה תרצה להעביר תנועה באמצעות כתובת IP סטטית או חוזה שכירות DHCP סטטי. אתה יכול לעשות זאת על ידי כניסה להגדרות הניהול של הנתב שלך ועוברת ל”הזמנת DHCP “. תרצה לעשות זאת כדי שתוכל תמיד למצוא את המכשיר שלך באותה כתובת IP ברשת.

4. בדוק את המכשיר דרך ה- LAN שלך. יהיה עליך להשתמש בכתובת ה- IP הפנימית 192.168.1.xxx:8080 כדי לבדוק זאת בדפדפן שלך.

5. בשלב הבא, על מנת לגשת למכשיר מחוץ לרשת שלך, יהיה עליך להגדיר את הנתב שלך כך שיאפשר את התנועה למכשיר שלך. זה נקרא Port Forwarding. אם אינך בטוח כיצד להעביר את היציאות בנתב שלך, תוכל לבדוק את PortForward.com. שים לב ש- Portforward.com הוא אתר מסובך לניווט. אתה לא צריך לשלם עבור המדריכים. כמו כן, אם אינך בטוח באילו יציאות לפתוח, עיין ברשימה זו של היציאות הנפוצות ביותר והשימושים בהן. אם אתה משתמש בדפדפן וביציאה שאינה יציאה 80, יהיה עליך להוסיף את היציאה לשם המארח שלך, כך yourname.ddns.net 8080. זה בדרך כלל פותר בעיות רבות וזה צעד שרוב האנשים לא מבינים שעליהם לעשות. אתה יכול גם להשתמש בסוג המארח להפניה מחדש של פורט 80, אשר ישלח את שם המארח שלך ליציאה שאתה מספק לנו, אולם זה מיועד  לדפדפני אינטרנט בלבד ולא יעבוד כראוי עבור יישומים או משחקים. ** אם ספק שירותי האינטרנט שלך חוסם את יציאה 80, יהיה עליך להשתמש ביציאה אחרת. לאחר מכן תצטרך להשתמש בתכונה הפניה מחדש של פורט 80 (הפעל אותה באמצעות מארחים משתנים) זה יאפשר לתנועה לעבור ביציאה 8080. לא תצטרך להוסיף את היציאה בסוף שם המארח שלך.

6. לבסוף, בדוק את חיבור היציאה שלך מחוץ לרשת שלך. אתה יכול לעשות זאת על ידי ביקור ב- portchecktool.com. הקלד את היציאה שהעברת זה עתה. זה יגיד לך אם הנמל פתוח ונגיש מחוץ לרשת הפנימית שלך. זכור, פתיחה והעברה של  יציאות בנתב חושפות למעשה את הרשת הפנימית שלך לעולם החיצון. אתה צריך לפתוח רק את היציאות הדרושות כדי להשיג את ה- Devi שלך

 

דילוג לתוכן